טיפול כירופרקטיקה לילדים

הסיבות העיקריות הגורמות להורים לפנות לכירופרקטור (כירופרקט) הם בעיקר הפרעות קשב וריכוז, דלקות אוזניים חוזרות, אימפולסיביות, הפרעות בוויסות תחושתי ועוד.

איך הכירופרקטיקה יכולה לעזור במקרים אלו? בהבנה של מדע הכירופרקטיקה, כל הסימפטומים הנ"ל הם למעשה תוצאה של הפרעה בהולכה העצבית בגוף. הכירופרקטור (כירופרקט) מאתר בדיוק את נקודת ההפרעה במערכת העצבית ומטפל בה.

הטיפול ע"י הכירופרקטור (כירופרקט) עשה באמצעות מגע יד ממוקד, מדויק ועדין ביותר. מגע זה מאפשר למערכת העצבים לעשות כיול (RESET) ולמעשה לחדש התנהלות תקינה. טיפול הכירופרקטיקה הוא ללא כל תופעות לוואי (בניגוד לטיפול תרופתי או פולשני).

בעשורים האחרונים טיפלו רופאי הרשת הראשיים – ד"ר יוסי דבוש, ד"ר עודד מץ וד"ר שמי שגיב – באלפי ילדים.  מה שאיפין את תוצאות עבודתם, מעבר לשינויים הסיפטומטיים (שהוזכרו מעלה) הם שינויים בתקשורת במשפחה, בחברה ובדימוי העצמי.

המגמה העולמית בשנים האחרונות בהקשר לטיפול בילדים הוא להפוך את הטיפול לכמה שיותר אינטגרטיבי, כלומר, לא מנותק מהקשר החיים של הילדים. לדוגמה, אחד הדברים הבולטים אצל ילדים כיום הוא בעיית גבולות. בעיית גבולות זאת יכולה להתבטא באופנים שונים כמו אכילה לא מבוקרת, התמכרות למסכים (טלפון, מחשב), תלותיות  יתר , חסך משמעותי בתקשורת עם הסביבה  וכדומה.

טיפול הכירופרקטיקה לוקח בחשבון את המרכיבים האלה (הספציפיים לכל ילד) ומתאים את הטיפול המדויק והנכון עבור הילד. הניסיון מראה שמעבר להקלה משמעותית (והבראה) בבעיה שלשמה הגיע הילד לכירופרקטור, יש שיפור ניכר ביכולת של הילד לתקשר עם הסביבה, כלומר גם ביכולת להקשיב אבל גם ביכולת להתבטא.  יכולת זו משמעותית מאד ביצירת קשרים חברתיים חדשים ובביסוס והעמקת קשרים קיימים.  מצב זה תורם רבות לתחושת הביטחון  העצמי של הילד, ליכולתו להשתלב ולהוביל בחברה ובקהילה. 

 

 

By | 2016-10-21T11:21:23+00:00 אוקטובר 21st, 2016|מאמרים והרצאות|0 Comments