טיפול בכאבי ראש – אבחון, טיפול מניעה

טיפול בכאבי ראש – אבחון טיפול מניעה

אם אתם סובלים מכאבי ראש ואתם מחפשים טיפול בכאבי ראש אתם לא לבד. כולם סובלים מכאבי ראש מפעם לפעם. אך לפעמים הכאבים עלולים להתעצם לרמה כזו העלולה להשבית אותנו מכול יכולת לתפקד ובמצבים חריפים אף עלולים להימשך ימים, שבועות ואף חודשים. עד כ-90% מהאוכלוסייה הבוגרת סובלת מתופעה זו ועד כ- 40% בקרב אוכלוסיית הילדים מדווחים על כאבי ראש. כאבי ראש יכולים לסחוט אותנו פיזית ונפשית וכשהם מופיעים מה אתם עושים? עוצמים עניים ומנסים לנוח? מעסים, לוחצים על הראש? או רצים לארון התרופות? כיום ישנם שיטות טיפול בכאבי ראש טבעיות יותר ובעזרת שינויים באורח חיים ותזונה ניתן להקל ואף למנוע אותם.טיפול בכאבי ראש

כאבי ראש אינם הבעיה, אינם המחלה, אלה סימפטום, תגובת הגוף לעומסים הפיזיים, הכימיים והמתחים הנפשיים. על אף שהתחושה שה"ראש מתפוצץ" הבעיה כלל אינה שם אלה נובעת ממקור אחר. הטיפול בכאבי ראש הכימי, כדור, יכול להקל לפעמים בכאבים אך אינו הפתרון ותלות יתר בו עלולה, כשלעצמה, לגרום לכאבי ראש ואף להחרפתם ובנוסף, לגרור תופעות לוואי לא רצויות. כיום, ישנם שיטות טיפול בכאבי ראש שמעניקות פתרונות טבעיים יותר ולרוב גם מתייחסים לשורש הבעיה. מגוון של מחקרים מצביעים שהטיפול בכאבי ראש הכירופרקטי והדיקור נמצאו כיעילים ביותר להפגת כאבי ראש.

ישנם סוגים שונים וגורמים רבים לכאבי ראש וכדי שנדע כיצד לטפל בבעיה באופן יסודי יש להבין את התופעה. הגורמים השכיחים לכאבי ראש נובעים משינויים בזרימת הדם למוח, לחץ במערות הסינוסים ומתח שרירי צווארי שהוא גם הגורם השכיח ביותר. כאבי הראש מסווגים על סמך אופי הסימפטומים ומיקומם:

מיגרנה מופיעה לרוב כתוצאה משינויים בזרימת כלי הדם למוח ונגרמת כתוצאה מגירויים כימיים (ריחות, רעלים, שוקולד, חלב, קפה), שינויים הורמונאליים (מחזור), חשיפה לרעשים ואור ומתח. מיגרנה מלווה במחושים קשים הקאות, סחרחורות רגישות לאור ויכולה אף להימשך מספר ימים.

כאבי ראש מקצביים ((Cluster Headaches הינם נדירים ביותר. כשמם, כאבי ראש מקצביים מופיעים ככאבים עזים בתדירות של מספר פעמים ביום. כאבים אלו יכולים להימשך שבועות ואך חודשים.לרוב הכאב הוא חד צידי, מעל ארובת העין, רכות ומלווה בהזעה, דמעות וגודש באף.

כאבי ראש סינוסיטיים נובעים מלחץ במערות הסינוסים. כשהלחץ במערות עולה, אם עקב הפרשת יתר או חסימה בתעלות הסינוסים כאבי ראש יתפתחו. לרוב הגורמים לכך הם רגישות למזונות אלרגניים המגבירים את יצור הלחה. אך גם חשיפה לרעלים, עשן כימיקאלים יכולים לתרום לתופעה זו. 

כאב ראש צווארים (Cervicogenic\tension Headaches) הינם השכיחים ביותר ונובעים ממתח בשרירי הצוואר ומעומסים מכאניים על חוליות הצוואר. כאן הכאב יותר עמום ומתפשט ולרוב מופיע באזור העורפי, בצידי הרכות או מעל העניים. ספאזם שרירי וסובלוקסציה (ליקוי תנועתי) בחוליות עמוד השדרה הצווארים  יוצרים לחץ על עצבי וגורמים לכאבי ראש

כאבי ראש מסוג זה נגרמים כתוצאה מיציבה לקויה כמו הטיית הראש קדימה הגורם להתקשחות שרירי הצוואר. ארגונומיה והרגלי עבודה קלוקלים, כמו ישיבה מרובה מול מחשב, שימוש בטלפון, נהיגה וקריאה כשהראש כפוף מטה. בנוסף, במצבים אלו לרוב הצוואר נמצא במצב סטטי דבר המאט משמעותית את זרימת הדם לאזור וכתוצאה מצטברים חומצות בשריר התורמות עוד יותר להקשחתם. אף חבלות כמו, נפילה מאופניים, נדנדה, תאונת דרכים (צליפת צוואר שוט) יכולות לגרום לתגובה ספסטית של שרירי הצוואר ולליקויים מכאניים בחוליות הצוואר, גם אם החבלה הייתה לפני חודשים ואף שנים.

תחת קטגוריה של כאבי ראש צווארים נכללים גם כאבי ראש הנגרמים כתוצאה מבעיות במפרק הלסת אם כתוצאה מחריקת שיניים או אף כתוצאה מטיפולי שיניים הגורמים לשינויים במנשך. אף ליקויים בהתאמת עזרי ראיה כמו משקפיים יכולים לגרום ללחץ צווארי וכתוצאה לכאבי ראש. 

הטיפול בכאבי ראש הכירופרקטי נמצא יעיל מאוד בפתרון תופעת כאבי הראש זאת מכיוון שהטיפול בכאבי ראש מתמקד בהסרת המתחים החולייתיים והשריריים מעמוד השדרה ובכך מאפשר את שחרור המתח העצבי. במחקר מקיף שנעשה בשנת 2001 ב-DUKE UNIVERSITY השווה את יעילות הטיפול בכאבי ראש בין סוגי טיפול שונים מצא שהטיפול בכאבי ראש הכירופרקטי נמצה כיעיל ביותר לא רק במתן הקלה מיידית אלה גם לאורך תקופה ממושכת יותר.

בנוסף לטיפול עצמו יש לבצע מספר שינויים בהרגלי ובאורח החיים וזאת כדי למזער את העומסים.

בתחום התזונה המאכלים הידועים כתורמים לכאבי ראש: שוקולד, קפה, סוכר (אף שפעמים הם יכולים להקל על כאבי הראש), מוצרי חלב ובעיקר גבינות קשות, אלכוהול, רוטב סויה וחוסר בנוזלים. חוסר סדירות בזמני הארוחות גם הוא נמצא כתורם להתפתחותם של כאבי ראש. יש להיוועץ עם תזונאי לנטילת תוספים כמו מגנזיום, קומפלקס B, חרצית ומנטה והגברת השתייה תמיד מועילה.

By | 2016-01-27T15:17:05+00:00 ינואר 27th, 2016|כאבים|0 Comments