משקה ירוק ומזין לארוחת בוקר

משקה לשיפור מערכת הדם 

בסרטון שלפניכם תמצאו מתכון קל מהיר ומזין לשיפור תפקוד מערכת הדם.

תפקוד מערכת הדם הינו קריטי להתנהלותו הבריאה של הגוף. מערכת הדם אחראית לשינוע החמצן אל שרירי ואיברי הגוף לצורך ייצור אנרגיה; מערכת הדם אחראית לסילוק חומצות מטבליות כמו דו – תחמוצת הפחמן; מערכת הדם אחראית להזרמת המזון המעוקל אל אברי הגוף לצורך בנייה והתחדשות; מערכת הדם אחראית לשינוע הורמונים, נוירוטרנסמיטרים ונוגדנים לצורך העברת מידע חיוני למערכות הגוף, ועוד פעולות רבות.

בהגדרתה, פעילות גופנית אירובית כמו: ריצה, רכיבה ושחייה, מתבססת על שימוש בחמצן לצורך ייצור אנרגיה. יכולת העברת החמצן אל שרירי הגוף מסתמכת על:

1-         איכות נוזל הדם – פלזמה. באם הנוזל עכור ומלוכלך כמו ביוב, או באם הנוזל סמיך מידי, יהיה קושי בזרימת הדם. 

2-         מספר הכדוריות האדומות ואיכותם.

3-         רמת ההמוגלובין והברזל, שאליהן נקשר החמצן, בכדוריות האדומות.

4-         רמת ה PH  בדם. רמת PH נמוכה, דהיינו חומציות יתר גורמת להצמדות הכדוריות האדומות ובכך לשיבוש בזרימת הדם.

 

תאי דם בריאים ומופרדים

 

חומציות יתר הגורמת להיצמדות תאי הדם ולשיבוש בזרימת הדם

 

 

ברמת התזונה, מה הם הרכיבים החשובים לבריאות מערכת הדם?

1-         פלאזמה – זהו נוזל הדם המשנע את הכדוריות ועוד רכיבים כמו מינראלים השומרים על רמת PH  של 7.365, דהיינו בסיסי יותר.

2-         כדוריות אדומות- המעטפת, הממבראנה, של הכדוריות האדומות בנויה משמנים LIPIDS  כשבתוכן מולקולת המוגלובין(חלבון). מולקולת המוגלובין זהה לחלוטין למולקולת הכלורופיל , מלבד, שבמרכז הכלורופיל נמצא מגנזיום הקושר את האור ובמרכז ההמוגלובין נמצא ברזל הקושר את החמצן. כלורופיל קיים בעיקר בעלים ירוקים ונבטים.

 

לפיכך, הרכיבים הנדרשים הם: נוזל (מים), שמנים כמו: שמן זית, פשתן, אומגה 3 ו-6, עלים ירוקים ונבטים המכילים כלורופיל, ומלחים.

כל הרכיבים הללו קיימים במתכון של השיק הירוק.

נסו ותהינו

הערה: לפני שאתם מתחילים לצרוך משקה זה ערכו ניסוי על עצמכם. גשו לקופת החולים ובקשו לערוך ספירת דם שגרתית ושמרו את התוצאות. התחילו לשתות את השיק הירוק, לפחות 4-5 פעמים בשבוע וכעבור 12 שבועות גשו ובצעו שוב ספירת דם והשוו. אתם תופתעו לגלות עד כמה ערכי הדם השתפרו. 

 

 

By | 2016-02-27T18:16:35+00:00 פברואר 27th, 2016|כללי|0 Comments