טבלת מזון והערכים הבסיסיים (+) והערכים החומציים (-)
כרוב ניצנים |
0.5+ |
כוסמת |
0.5+ |
אורז חום |
12.5- |
ממתיקים |
26.5- |
אספרגוס |
1.3+ |
עדשים |
0.6+ |
חיטה |
10.1- |
שוקולד |
24.6- |
כרוב ירוק |
2.0+ |
טופו |
2.5+ |
אגוזים |
8.0- |
סוכר חום |
17.6- |
חסה |
2.2+ |
שעועית |
12.0+ |
גרעיני דלעת |
5.6- |
מולסה |
14.6- |
בצל |
3.3+ |
פולי סויה |
12.0+ |
גרעיני חמניה |
5.4- |
סירופ |
8.7- |
כרובית |
3.1+ |
שעועית לבנה |
12.1+ |
אגוזי לוז |
2.0- |
דבש |
7.6- |
כרוב לבן |
3.3+ |
שקדים |
3.6+ |
זרעי פשתן |
1.3- |
קטשופ |
12.4- |
אפונה טרייה |
5.1+ |
שומשום |
3.6+ |
שמן חמניות |
6.7- |
מיונז |
12.5- |
קישוא |
5.7+ |
שמן זית |
1.0+ |
מרגרינה |
7.5- |
חרדל |
19.2- |
תרד |
8.0+ |
מים מינרלים |
7.3+ |
שמן תירס |
6.5- |
רוטב סויה |
36.2- |
בצל ירוק |
8.3+ |
מי קוקוס |
9.0+ |
חמאה |
3.9- |
חומץ |
39.4- |
שעועית ירוקה טרי |
11.2+ |
דג בריכה |
11.8- |
קשיו |
9.3- |
ליקר |
38.7- |
שום |
13.2+ |
אננס |
12.6- |
בוטנים |
12.8- |
יין |
16.7- |
סלרי |
13.3+ |
מנדרינה |
11.5- |
פיסטוק |
16.6- |
בירה |
26.8- |
פלפל אדום |
18.8+ |
אגס |
9.9- |
תפוח אדמה |
2.0+ |
קפה |
25.1- |
נבטי שעורה |
28.1+ |
בננה בשלה |
10.1- |
בשר בקר |
35.0- |
מיץ פירות |
8.7- |
נבטי סויה |
29.5+ |
אפרסק |
9.7- |
דגי ים |
20.0- |
סוכר לבן |
33.6- |
מלפפון טרי |
31.5+ |
משמש |
9.5- |
עוף |
18.0- |
תה |
27.1- |
מיץ עשבי חיטה |
33.8+ |
פפיה |
9.4- |
ביצים |
18.0- |
שימורים |
– |
קולורבי |
5.1+ |
תפוז |
9.2- |
פירות ים |
5.0- |
אוכל מעובד |
– |
חזרת |
6.8+ |
מנגו |
8.7- |
כבד |
3.0- |
אוכל מוכן |
– |
לפת |
8.0+ |
ענבים |
7.6- |
גבינות |
18.1- |
|
|
גזר |
9.5+ |
דובדבן |
7.0- |
שמנת |
3.9- |
|
|
סלק |
11.3+ |
תות שדה |
5.4- |
חלב |
1.0- |
|
|
לימון |
9.9+ |
שזיף |
4.9- |
חלב חמאה |
1.3+ |
|
|
עגבנייה |
13.6+ |
תמר |
4.7- |
לחם לבן |
10.0- |
|
|
אבוקדו |
15.6+ |
מלון |
2.5- |
לחם מלא |
6.5+ |
|
|
בננה לא בשלה |
4.8+ |
אשכולית |
1.7- |
לחם שיפון |
1.3+ |
|
|
|
|
אבטיח |
1.0- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מזון בעל ערך בסיסי ph 8.5-9.0 : לימון, אבטיח, מלון, פלפל אדום, תאנים ותמרים מיובשים, מנגו, פפיה, ענבים
(ללא גרעין), אספרגוס, אגס, צימוקים, מיץ ירקות.
Ph 8.5-8.0 : תפוח עץ, נבטי אספספת, אבוקדו, בנבנה (לא בשלה), דובדבן, גזר, סלרי, שום,
תמר, תאנה, ענבים(ללא גרעין), אשכולית, חסה, עלים ירוקים, אפונה, אפרסמון,
תרד, דלעת.
Ph 7.5-8.0 : תפוח עץ(חמוץ),שעועית,פול, פלפל, ברוקולי,כרוב, גינגר,קולורבי,חסה, אפרסק
תות שדה, תפוח אדמה, תירס, לפת
Ph 7.0-7.5 : שקדים, ארטישוק, מלפפון, חציל, בצל, עגבנייה, תבלינים, זיתים,כרישה, חלב
סויה, טופו, דוחן,קינואה, כוסמת, סומסום, טחינה, שמן
Ph 6.5-7.0 סובין, שעורה, קשיו, פיסטוק, קמח תירס, פרוקטוז, דבש, אגוזים, גרעיני חמניות
ודלעת, מולסה, חרדל, לחם שיפון, חלב עיזים, פיקן, חומוס, שועית, שזיף, ביצה
Ph 6.0-6.5 : סיגריות, שמנת, דגים, לחם לבן, יוגורט, דגנים, פירות ים, אורז, שבולת שועל,
מיונז, בוטנים, מאפה, קטשופ,
Ph 5.0-5.5 : ממתיקים (אספרטין), בשר בקר כבש ועז, משקאות תוססים, עוגות, סוכר לבן,
קפה, תא, מלח, ריבות, ספגטי, ליקר, יין,
! מתח,לחץ ופעילות אינטנסיבית תורמים יותר מכל לעלייה בחומציות.