טבלת מזונות בסיסיים חומציים

טבלת מזון והערכים הבסיסיים (+) והערכים החומציים (-)

 

כרוב ניצנים

0.5+

כוסמת

0.5+

אורז חום

12.5-

ממתיקים

26.5-

אספרגוס

1.3+

עדשים

0.6+

חיטה

10.1-

שוקולד

24.6-

כרוב ירוק

2.0+

טופו

2.5+

אגוזים

8.0-

סוכר חום

17.6-

חסה

2.2+

שעועית

12.0+

גרעיני דלעת

5.6-

מולסה

14.6-

בצל

3.3+

פולי סויה

12.0+

גרעיני חמניה

5.4-

סירופ

8.7-

כרובית

3.1+

שעועית לבנה

12.1+

אגוזי לוז

2.0-

דבש

7.6-

כרוב לבן

3.3+

שקדים

3.6+

זרעי פשתן

1.3-

קטשופ

12.4-

אפונה טרייה

5.1+

שומשום

3.6+

שמן חמניות

6.7-

מיונז

12.5-

קישוא

5.7+

שמן זית

1.0+

מרגרינה

7.5-

חרדל

19.2-

תרד

8.0+

מים מינרלים

7.3+

שמן תירס

6.5-

רוטב סויה

36.2-

בצל ירוק

8.3+

מי קוקוס

9.0+

חמאה

3.9-

חומץ

39.4-

שעועית ירוקה טרי

11.2+

דג בריכה

11.8-

קשיו

9.3-

ליקר

38.7-

שום

13.2+

אננס

12.6-

בוטנים

12.8-

יין

16.7-

סלרי

13.3+

מנדרינה

11.5-

פיסטוק

16.6-

בירה

26.8-

פלפל אדום

18.8+

אגס

9.9-

תפוח אדמה

2.0+

קפה

25.1-

נבטי שעורה

28.1+

בננה בשלה

10.1-

בשר בקר

35.0-

מיץ פירות

8.7-

נבטי סויה

29.5+

אפרסק

9.7-

דגי ים

20.0-

סוכר לבן

33.6-

מלפפון טרי

31.5+

משמש

9.5-

עוף

18.0-

תה

27.1-

מיץ עשבי חיטה

33.8+

פפיה

9.4-

ביצים

18.0-

שימורים

קולורבי

5.1+

תפוז

9.2-

פירות ים

5.0-

אוכל מעובד

חזרת

6.8+

מנגו

8.7-

כבד

3.0-

אוכל מוכן

לפת

8.0+

ענבים

7.6-

גבינות

18.1-

 

 

גזר

9.5+

דובדבן

7.0-

שמנת

3.9-

 

 

סלק

11.3+

תות שדה

5.4-

חלב

1.0-

 

 

לימון

9.9+

שזיף

4.9-

חלב חמאה

1.3+

 

 

עגבנייה

13.6+

תמר

4.7-

לחם לבן

10.0-

 

 

אבוקדו

15.6+

מלון

2.5-

לחם מלא

6.5+

 

 

בננה לא בשלה

4.8+

אשכולית

1.7-

לחם שיפון

1.3+

 

 

 

 

אבטיח

1.0-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   מזון בעל ערך בסיסי ph 8.5-9.0 : לימון, אבטיח, מלון, פלפל אדום, תאנים ותמרים מיובשים, מנגו, פפיה, ענבים

                                                (ללא גרעין), אספרגוס, אגס, צימוקים, מיץ ירקות.

                           Ph 8.5-8.0 : תפוח עץ, נבטי אספספת, אבוקדו, בנבנה (לא בשלה), דובדבן, גזר, סלרי, שום,

                                               תמר, תאנה, ענבים(ללא גרעין), אשכולית, חסה, עלים ירוקים, אפונה,  אפרסמון,             

                                               תרד, דלעת.

                           Ph 7.5-8.0 : תפוח עץ(חמוץ),שעועית,פול, פלפל, ברוקולי,כרוב, גינגר,קולורבי,חסה, אפרסק

                                               תות שדה, תפוח אדמה, תירס, לפת

                          Ph  7.0-7.5 : שקדים, ארטישוק, מלפפון, חציל, בצל, עגבנייה, תבלינים, זיתים,כרישה, חלב

                                               סויה, טופו, דוחן,קינואה, כוסמת, סומסום, טחינה, שמן

                          Ph  6.5-7.0 סובין, שעורה, קשיו, פיסטוק, קמח תירס, פרוקטוז, דבש, אגוזים, גרעיני חמניות

                                               ודלעת, מולסה, חרדל, לחם שיפון, חלב עיזים, פיקן, חומוס, שועית, שזיף, ביצה

                          Ph 6.0-6.5 :  סיגריות, שמנת, דגים, לחם לבן, יוגורט, דגנים, פירות ים, אורז, שבולת שועל,

                                               מיונז, בוטנים, מאפה, קטשופ,

                          Ph 5.0-5.5 :  ממתיקים (אספרטין), בשר בקר כבש ועז, משקאות תוססים, עוגות, סוכר לבן,

                                               קפה, תא, מלח, ריבות, ספגטי, ליקר, יין,

! מתח,לחץ ופעילות אינטנסיבית תורמים יותר מכל לעלייה בחומציות.

By | 2016-01-31T09:27:01+00:00 ינואר 31st, 2016|כתבות נוספות|2 Comments