מדרסים לרוכבי אופניים
כפי שהוסבר בכתבה בעלון הקודם, תפקוד כף הרגל בזמן רכיבה מהווה גורם מכריע ביעילות הרכיבה. יעילות זאת מתבטאת ביכולת העברת כוחות הדחיפה מהרגליים אל כף הרגל ואל הפדל. מבנה כף הרגל יגדיר את תפקודה ובכך את יכולת כף הרגל להעביר את כוחות הדחיפה ביעילות וללא זליגה. סטייה, ולו הקלה ביותר במנח כף הרגל, תגרום לזליגה בכוחות הדחיפה.
ירידה ביעילות הרכיבה לא רק שתפגע בתוצאות אלה אל תפגע בגופך ותוביל לפציעות העלולות להשבית את פעילותך. לצורך התאמה מקסימאלית בין הרגל לנעל יש צורך במתאם, מדרס. חשיבות המדרס היא בכך שהמדרס מייצב את כף הרגל במצב הנכון ומאפשר דחיפה יעילה יותר. בנוסף המדרס מאפשר מגע רחב יותר ובכך מאפשר פיזור לחצים ותחושת דיווש נוחה יותר. אם אתה בעל נטייה לפציעות, אם אתה חש אי נוחות בכפות הרגליים בזמן רכיבה ייתכן שאתה זקוק למדרסים.
כף רגלי הימנית והשמאלית
כפי שלכל אדם יש טביעת כף יד שונה, כך גם השוני בכפות רגלינו. לא רק שכפות רגלינו שונות מאדם לאדם, אלה יתרה מכך, לרוב גם כפות רגלינו שונות, הימנית אינה זהה לשמאלית. ייצור נעלי רכיבה נעשה באופן סטנדרטי ובעצם הנעל מותאמת לרגל הממוצעת, שזה צורה וירטואלית ואין היא מותאומת באופן אישי למבנה וצורת כף רגלך. ההתאמה היחידה הינה לגודל הרגל. המדרס, הנו למעשה מתאם בין הנעל למבנה הייחודי של כף הרגל. התאמה זו מאפשרת נוחות ותחושת דיווש מלאה, ללא מדרס מרבית הלחץ הוא על כריות כף הרגל. זה כמו לדחוף חפץ עם אצבע או עם כל היד, אתה מסוגל לדחוף הרבה יותר חזק עם כל כף היד.
מעבר להתאמה למבנה הטופוגרפי של כף הרגל, המדרס ממלה תפקיד חשוב בייצוב הרגל במצב הביומכני הנכון המאפשר העברת כוחות יעילה ומניעת פציעות. לרובנו קיימים ליקויים מבניים ותפקודיים בכף הרגל שלרוב גורמים לרגל לתפקד במצב של פרונציה. כפי שהוסבר, מצב של פרונציה יגרום להתגמשות הרגל ובכך יפחית את יעילות העברת כוחות הדחיפה. פרונציה נגרמת כתוצאה מליקויים תפקודיים או מבניים של כף הרגל.
ליקוי תפקודי לרוב נגרם עקב גמישות יתר בקשתות כף הרגל או מרצועות חלשות. ליקוי מבני, שהוא גם יותר שכיח, נגרם עקב ליקיים ביחס הזוויתי בין משטח כריות כף הרגל לעקב (90 מעלות) ובין העקב לשוק (180 מעלות). היחס הזוויתי בין משטח כף הרגל לבין קו העקב ובין העקב לשוק יגדיר את התנהגות כף הרגל בזמן דחיפה. לצורך תפקוד תקין, זווית אמורה להיות 90 מעלות.
אך אצל רובינו קיימת סטייה אשר מאלצת את כף הרגל להתפתל ובכך, גו
רמת לכף הרגל להיכנס למצב של פרונציה. סך זוויות הסטייה יקבע את יעילות העברת הכוחות. במצב בו סך הסטיות מגיעות ל-10 מעלות זה מתבטא באופן ישיר בירידה ב 10% במהירות הרכיבה עבור אותו מאמץ. כך שבמקום שתרכב 44 קמ"ש אתה רוכב רק 40 קמ"ש. לרוכבים התחרותיים זה ההבדל לפודיום.
יעילות הדיווש בהקשר הביומכאני של כף הרגל תלויה ב:
– יכולת כף הרגל להיות במצב של סופינציה, מצב שבו כף הרגל קשיחה. קשיחות זו מאפשרת העברת כוחות הדחיפה באופן יעיל יותר.
– השוק, ציר העברת כוחות הדחיפה, אמור לתפקד במצב של 90 מעלות ביחס לציר הפדל.
– כף הרגל אמורה לנוע בקו מקבילי לשרשרת.
תהליך דגימת הרגל ומדידת זווית הסטייה
שוק המדרסים די פרוץ וקיימות מספר גישות הן בדגימת הרגל, הן בתהליך ייצור המדרס ומהחומרים שמהם מיוצרים המדרסים. לרוב קופות החולים המספקות מדרסים דרך מכונים אורטופדיים לוקחות את ההצעות הזולות ביותר וכך גם המוצר בהתאם. מידת הטבעת ספוג, שבו לוחצים את הרגל אל ספוג זוכר לא מאפשרת לקבוע את סטיית הרגל ובעצם המדידה רק מנציחה את הבעיה. מדרס מסוג זה מתאים לחולים סכרתיים או בעלי עיוותים במבנה הרגל, או מה שנקרא מדרס הסתגלותי. רוכבי אופניים צריכים מדרס מסוג ביומכני מתקן.
מדרס ביומכני מתקן אמור להתבצע בתהליך הבא:
– דגימת הרגל על ידי מידת גבס נלקחת ללא משקל וכאשר הרגל מיוצבת במנח האנטומי ביומכני הנכון.
– תיקון הסטייה על הגבס לצורך ייצוב הרגל.
– הטבעת חומר המדרס על הגבס מחומרים קשיחים עד חצי קשיחים בהתאם לתפקוד הרגל והמשקל.
– מדידת זוויות הסטייה של הרגל, העקב והשוק. סך הסטיות הזוויתיות יגדירו את גודל וצורת התיקון.
כל ספורט והמדרס שלו
בתהליך התאמת המדרס ויצורו קיים צורך בידע לא רק בזיהוי ליקויי במבנה ותיפקוד כף הרגל, אלה אף מעבר לכך. כמו שנעל ריצה לא דומה לנעל כדורסל ושלא דומה לנעל רכיבה כך גם המדרס. מדרס לרוכב אופניים הנו שונה משמעותית ממדרס להליכה וריצה. בריצה אנו צריכים לדאוג למייצב עקב ובולמי זעזועים וזאת בגלל הנחיתה. מדרס לריצה אמור לקחת בחשבון את תהליך קריסת קשתות כף הרגל והתפשטות רקמות כף הרגל ועוד מספר מרכיבים.
מדרסים לרכיבה שונים במהותם ממדרסים לריצה. במדרסים לרכיבה יש צורך בהתאמה מקסימאלית עם תמיכת קשת מלאה; המדרס לא צריך לכלול מייצב עקב, כי מרכיב הנחיתה לא קיים; המדרס צריך להיות יותר ארוך כדי לאפשר העברת כוחות מקסימאלית; המדרס אמור להיות מחומרים יותר קשיחים ויציבים, כיום גם מדרסים מייצרים מקרבון.
הכותב : ד"ר שמי שגיב כירופרקט מומחה לרפואת ספורט
B.Sc תואר ראשון פיזיולוגיה של המאמץ
M.Sc תואר שני ביומכניקה של הספורט
נציג ישראל לאולימפיאדת לוס אנג'לס בריצת המרתון אלוף ישראל במרתון ואלוף ישראל בטריאתלון ( ק. גיל)