כאבי מפרק לסת

כאבי מפרק לסת אבחון טיפול כירופרקט

באוכלוסייה, מפרק הלסת ( TMJ) אינו נחשב כמפרק חשוב, אך לאלו הסובלים מכאבים במפרק זה מתחילים להעריך את חשיבותו בפעילות היומיומית ובאיכות חיינו. מפרק זה משמש אותנו באכילה, בנשימה בדיבור ואף בהבעות פנינו. כך שמרבית היום מפרק זה מצוי בפעילות.

מפרק הלסת נוצר מעצם הלסת (MANDIBLE) ומעצם הגולגולת ( TEMPORAL). כשאנו לועסים, מפהקים, ניתן לחוש את פתיחתו של מפרק בלסת.  מפרק הלסת אינו מתנהג ככול מפרק צירי בגופנו. כשאנו פותחים את הפה, עצם הלסת מחליקה כלפי מטה. ניתן לחוש את תנועת המפרק על ידי הנחת אצבע ממש מתחת לאוזן תוך פתיחת  וסגירת הפה.

ליקויים בתפקוד של מפרק זה גורמים לכאב בזמן אכילה ודיבור אך גם קשורים לכאבי ראש, כאבי צוואר, כאבי כתפיים, נימול ליד, סחרחורות, כאבי אוזניים ועוד. בנוסף, ליקויים במפרק הלסת אף קשורים לעצבנות, מתח, (חריקת שיניים) וקושי בשינה.

הגורמים התורמים לליקוים במפרק הלס יכולים להיות רבים:
טיפולי שיניים, חוסר איזון במנשך השיניים, לעיסה על צד אחד, טראומות ( תאונת דרכים) לקויות יציבה, גלישה צווארית של הראש. לאחרונה, מחקרים אף מצאו קשר בין בעיות כף רגל לכאבי מפרק הלסת. 

בנוסף, רבים האנשים הנוטים, בזמן מתח להחזיק את הלסת במצב נעילה. או "טיקים", הגורמים לחריקת שיניים, אף בלילה בזמן שהגוף אמור להיות רפוי.

בעיות במפרק הלסת יכולות להתחיל כבר מילדות, אך לרוב לוקח זמן עד להופעת הסימפטומים. בדיקה כירופרקטית לרוב תאתר לקויות אלו.

סימנים מקדימים לבעיה במפרק הלסת יכולים להיות: קליקים במפרק בזמן אכילה, ירידה בטווח תנועת המפרק בזמן פיהוק, מנשך לא סימטרי בזמן אכילה וכמובן כאבים. באם סימפטומים אלו מופעים זה סימן מובהק לבעיה במפרק הלסת.

לרוב, כשהרקע לבעיה הינו מכאני הטיפול הכירופרקטי מביא להקלה מידית לבעיה. אך לעיתים יש לשלב גם בדיקה ו\או טיפול על ידי רופא השיניים – בדיקה ויישור המנשך.

טיפול מהפכני בשיטת NETWORK SPINAL ANALYSIS  מפסיק את ההתנהלות המגננתית ומאפשר למוח דפוסים תפקודיים יעילים ורגועים יותר.

הטיפול מתבצע באמצעות מגע עדין ומדויק בנקודות אסטרטגיות בחוט השדרה. מגעים אלו משדרים למוח ולמערכת  העצבים לתפקד בדפוסים של הרפיה, רוגע וביטחון:

המתח הכרוני בשרירי הגב יורד, תפקוד החוליות משתפר, והיציבה משתפרת, עמוד השדרה מתגמש ועומד בצורה יעילה בעומסי היומיום.

המתח הגופני הפנימי נרגע ותפקוד המערכות הפנימיות משתפר: הנשימה, הלב ולחץ הדם, מערכת העיכול ועוד. מערכת החיסון מתחזקת והגוף מרגיש בריא יותר.

המתח הרגשי\נפשי נרגע, משתפרת היכולת להתמודד עם מצבי חרדה, עצבנות, דיכאון, עייפות קשיי שינה וכו.

הגוף מפתח דפוסים עצביים המאפשרים לזהות  ולשחרר מתח שנאגר בגוף ומשכלל את יכולת הריפוי העצמית.

 

הכותב : ד"ר שמי שגיב כירופרקט מומחה לרפואת ספורט

B.Sc תואר ראשון פיזיולוגיה של המאמץ

M.Sc  תואר שני ביומכניקה של הספורט

נציג ישראל לאולימפיאדת לוס אנג'לס בריצת המרתון אלוף ישראל במרתון ואלוף ישראל בטריאתלון ( ק. גיל)

 

By | 2016-01-31T10:14:58+00:00 ינואר 31st, 2016|כתבות נוספות|0 Comments